‘Few of us have lost their minds, but most of us have long ago lost our bodies’ -Ken Wilber

Lichaamsgerichte therapie

Je lichaam is jouw instrument, het is altijd bij je. Het laat je in het hier en nu ervaren hoe het met je gaat. Toch luisteren we vaak niet naar lichamelijke klachten als strakke schouders, koude handen en voeten of een onregelmatige ademhaling. Daardoor ‘bewonen’ we ons lijf minder en ontwikkelen we bijvoorbeeld blokkades, spanningen, burn-out of prikkelbaarheid.

Lichaamsgerichte therapie is een manier van werken die dieper gaat dan alleen praten. Ademwerk en bio-energetica zijn technieken om opnieuw te leren voelen wat er echt speelt in jouw lijf en leven. Je wordt je bewust van de signalen van je lichaam en leert luisteren naar wat je echt nodig hebt. Want je geest en je lijf zijn diep verbonden. Als de energie in je lijf stokt, stokt je geest. Als de energie stroomt, beweegt de geest mee.

In de begeleiding wissel ik lichaamsgerichte oefeningen af met het psychosociale aspect. Ik zal je uitnodigen je bewust te zijn van je ademhaling, van wat je voelt in je lijf en waar jouw lichaam behoefte aan heeft. Het kan zijn dat ik je lichaamsgerichte oefeningen meegeef of dat we een consult wijden aan bijvoorbeeld een ademsessie.

Door lichaamsgerichte therapie leer je te ontspannen, meer aanwezig te zijn, intimiteit te ervaren, je sterker te voelen en bewustere keuzes te maken.

Wil je naar aanleiding hiervan kennismaken of heb je een vraag? Neem dan gerust contact met me op.

Er zijn momenten in het leven waarop je ergens tegenaan loopt en er zelf niet uitkomt. Op die momenten kun je steun gebruiken, juist van iemand die jou minder goed kent. Hoe lastig een situatie soms ook lijkt, de antwoorden op je vragen liggen in jezelf verborgen.

‘Je weet niet wat je niet weet, dat is waar ik aan gewerkt heb in de sessies. Anna ondersteunt en kijkt met je mee’