Collage – Ancient wisdom

training:
The art of being a woman 1 daagse: zelfsabotage als overlevingsstrategie

“Zolang we ons lijden zien als bewijs van onze waardeloosheid, kunnen we alleen naar onze wonden toe bewegen met oordelen”, Francis Weller
‘Daar ga ik weer!’ ‘Ben ik er nou nog steeds niet?’ ‘Doe ik er wel genoeg toe?’ ‘Heb ik dat nou nog steeds niet opgelost?’. ‘Wat ben ik toch waardeloos.’
Zo’n stem die je af en toe, zomaar, een hele dag kan gijzelen. Gepaard gaande met onbestemd verdrietig zijn, frustratie of paniek. Wonderlijk eigenlijk als je er met compassie naar kijkt. Want waarom zou je niet van waarde zijn??
‘Op het moment dat je denkt dat je waardeloos bent, betekent dus dat je gewond bent’ zegt psycho-therapeut Francis Weller.
Wie of wat is de stem die bovenstaande vragen stelt? Het is dé overlevingsstem van gewonde/getraumatiseerde kinderen. De enige manier van overleven is zelf sabotage. En wat pijnlijk, dat hoe geslaagd we dus ook zijn, we nog steeds zo met onszelf kunnen omgaan. En uiteindelijk ook zo met anderen. Psychiater en auteur Bessel van de Kolk vertelt ‘van daaruit gaan we ons best doen om onszelf niet waardeloos te voelen, ook al win je de Nobelprijs van de Vrede, van binnen voelt je nog steeds ergens je waardeloos zijn’. Tijd voor binnen werk, zodat we van zelf-sabotage naar zelf-liefde kunnen gaan.
We werken met kleine (systemische) oefeningen, kunst, interactieve zelf-resonantie (trauma opstellingen), lichaamswerk en ceremonie.

Deze dag kan gezien worden als introductie voor de 4-daagse workshop ‘The art of being a woman’ welke in het najaar start. 

Kosten: 125,- incl. btw
Locatie: online
Tijden: 10:00 uur tot 16:00 uur
Data: Vrijdag 16 april 2021

Wil je op de hoogte worden gehouden? Laat het me weten.

Er zijn momenten in het leven waarop je ergens tegenaan loopt en er zelf niet uitkomt. Op die momenten kun je steun gebruiken, juist van iemand die jou minder goed kent. Hoe lastig een situatie soms ook lijkt, de antwoorden op je vragen liggen in jezelf verborgen.