Ceremionele plek – Zweethut

Zweethut Ceremonie

Wat is een zweethut?

De zweethut is een plek om thuis te komen bij jezelf, bij de aarde, bij dat wat groter is. Een plek om te laten sterven wat je niet meer dient en om opnieuw geboren te worden. Een ceremonie om heling te ontvangen, voor jezelf, de mensen om je heen, de wereld. Een moment om met de natuur te zijn en met haar elementen: vuur, water, aarde en lucht. Een cirkel van mensen die samen delen en steun bieden. In stilte, zingen en in onze gebeden. Een dag om te ontspannen, genieten en op te laden.
In de hut gaan we terug de baarmoeder in. Niet die van onze moeder, maar die van de aarde. Zij ondersteunt ons. Ze ontvangt onze zware energie, dat wat wij los mogen laten, en transformeert deze. Zodat we daarna herboren en opgeladen de hut uit komen.
De hut is een ceremoniële plek. Een plek waar wij ons verbinden met spirit, het licht, god, wanka tanka, viracoacha, allah, hoe je het ook wilt noemen. Het is een medicijnwiel, waar wij ons opnieuw uitbalanceren en herinneren wie we werkelijk zijn. Zodat we onze harten dieper kunnen verbinden, in en na de ceremonie.

Hoe ziet een zweethut dag eruit?

We komen samen met een groep op de ceremoniële plek.
De hut van wilgentenen wordt bedekt met dekens, hout wordt gehakt, water gehaald, de vuurplaats klaar gemaakt. De stenen worden geëerd en verhit in het vuur. We roepen de windrichtingen aan, nodigen Spirit en onze helpers aan om bij ons te zijn. De vuurhoeder begeleidt het ceremoniële vuur en wij trekken ons terug om ons van binnen voor te bereiden op onze reis.
Als de stenen roodgloeiend zijn, gaan we de hut in. Een cirkel in het duister met af en toe wat licht vanaf een steen die naar binnen is gebracht. We delen, roepen aan en zijn stil. De hitte helpt ons te zakken, naar binnen te keren en los te laten wat niet bij ons hoort. We reizen langs vier rondes, de vier windrichtingen die ieder zijn kwaliteit brengt. Tussen de rondes door gaat de deur open om nieuwe stenen naar binnen te brengen en de frisse wind haar werk te laten doen.
De hete stoom van het water brengt ons in een ander bewustzijn. Zingen, klanken en drummen verbindt ons. We worden gereinigd op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. De ceremonie raakt je, daar waar je nog niet thuis bent en meer aandacht naar toe mag. Delen in het donkerte maakt intiem en zacht.
Als het rond is, kruipen we de hut weer uit om de wereld opnieuw te ontmoeten. We koelen af, ruimen op, en eten een gezamenlijke maaltijd.

Via deze weg kan je een kaart kopen voor een Zweethut Ceremonie:

https://hipsy.nl/zweethut-groenekan

Wil je op de hoogte worden gehouden? Laat het me weten.

Er zijn momenten in het leven waarop je ergens tegenaan loopt en er zelf niet uitkomt. Op die momenten kun je steun gebruiken, juist van iemand die jou minder goed kent. Hoe lastig een situatie soms ook lijkt, de antwoorden op je vragen liggen in jezelf verborgen.